Alex Destrieux zvaným výzkumníkem v Brně

Alex Destrieux se věnuje úpravě organických materiálů pro fotovoltaiku. Po dokončení doktorského studia v Kanadě přišel francouzský vědec do Brna pokračovat ve své práci.

15. 10. 2024 Tereza Schmidtová

Bez popisku

Dr. Alex Destrieux studoval na francouzské Université de Toulouse. Zaměřil se na materiálové inženýrství a dokončil magisterské studium v oboru plazma a technologie. Během studií absolvoval stáže v Dánsku a Německu. Na doktorské studium zamířil na Université Laval v kanadském Quebecu, kde v březnu 2024 získal doktorský titul.

Probíhající spolupráce mezi Mgr. Jakubem Kelarem, Ph.D. a Prof. Jacopo Profili mu otevřela možnost pokračovat ve výzkumu u nás v Brně na Ústav fyziky a technologií plazmatu a centra CEPLANT. Alex Destrieux společně s Jakubem Kelarem podali žádost o nový projekt a získali grant MITACS Globalink.

Dr. Alex Destrieux bude do konce prosince pokračovat ve své práci na úpravě organických materiálů atmosférickým plazmatem pro fotovoltaiku s výzkumnou skupinou Plazmové nanotechnologie a bioaplikace. Zaměřuje se na využití objemových bariérových výbojů na polovodivých površích jak pro aplikace, tak pro základní pochopení interakce výboje s těmito povrchy.

Po skončení pobytu v Brně plánuje nastoupit jako post-doc do výzkumné skupiny na Univerzitě Komenského v Bratislavě. Jeho výzkum by se měl týkat úpravy vzduchu, rozkladu škodlivin a diagnostice plazmatu.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info